Bemutatkozás

Először is üdvözlök minden érdeklődőt Egyesületük iránt!
Az Amerikai Staffordshire Terrier harmincéves hazai jelenléte óta, a MASTAFF Egyesület volt az első, mely a fajta valós érdekeit szem előtt tartva, képviselte a fajtát.

Előtte több kezdeményezés is volt a fajta klub létrehozására, de sajnos mindig meg akadályozták az AmStaf kiválását a vegyes terrier klubból. Mivel az egy gyűjtő klub volt, nem tudta a tenyésztést megfelelően koordinálni, átlátni.

Egyesületünk 2013-ban alakult meg.

Rövid idő elteltével, már látszottak a sikereink!

A tenyészetek ellenőrzésével átláthatóbbá vált a tenyésztői tevékenység.

Bevezettünk kötelezően Ataxia és csípőízületi dysplasia vizsgálatokat, valamint szocializációs teszteket és tenyészszemlét, melyek hiányában nem lehetett tenyészteni. (szavatolva ezzel az egészségre való törekvést).

A tenyészeteket tenyészetellenőrök, alomellenőrök nézték át, hogy megfeleljenek a magyar állatvédelmi törvénynek.

Megnőtt a Magyarországon tenyésztett Amerikai Staffordshire Terrierek iránt a nemzetközi érdeklődés. Az általunk rendezett kiállításokra kizárólag tenyésztő bírókat hívtunk!

Nagy nemzetközi elismertségre tett szert egyesületünk! Ausztriából, Hollandiából, Olaszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából is voltak kiállítóink!

Reméljük, ez az érdeklődés csak növekedni fog a jövőben!

De most beszéljünk a jövőről!
A 2017-es évtől az elit származási lapok is elérhetővé váltak

Az elit származási lapot a következő kölyök kutyák kaphatják:

Szülei valamelyikének rendelkezni kell egy FCI ország championátusával, vagy munkavizsgájával (Világ- Európagyőztes, valamint INTERRA győztes címek kiválthatják a championátust)
Tenyészszemle, szocializációs teszt sikeres megléte.

Az egészségügyi eredmények a következő feltételeknek kell megfelelnie az elit pedigréhez:
Hiteles Ataxia clear eredmény minkét szülő esetében
HD-A eredmény az egyik szülő, a másik szülő pedig legalább HD-C eredményű kell, hogy legyen.

Szeretnénk, ha szeretett kutyafajtánk a jövőben is megőrizné népszerűségét, de nem csak a kiállításokon, hanem a sport rendezvényeken is. Terveink között szerepel különböző sportrendezvények szervezése is.

Az AmStaf kiválóan alkalmas sportcélokra is. Eddig is együttműködtünk kutyás sportegyesületekkel, kutyaiskolákkal, ezután sem szeretnénk ezen hagyományunkból engedni.
Kitűnő kapcsolatot ápolunk, számos kutyakiképzővel, akik szívükön viselik a fajta sorsát.
Sok import kutya is került Magyarországra, ezzel is elősegítve a fajta vérfrissítését és fejlődését!

Kívánom Minden Amerikai Staffordshire Terrier tenyésztőnek, hogy sikeres és egészséges kutyákat tenyésszenek a jövőben is egyesületünk égisze alatt.